Дедото останал без ништо во пожарот – Тогаш го виде преживеаното маче

Неговиот поглед ќе ве натера да размислите што ви е најважно во животот. Дека може да биде полошо, доказ е старецот Али кој живее во турската провинција Бол во нехумани услови.

Во обид да си ја загрее куќата на бензин изгорела целата куќа. Во последен момент го спасил мачето.

По тој повод, портпаролот на претседателот Ибрахим Клаин се сретнал со гувернерот на Болу, со кој се договорил да ја поправат куќата за да не смрзнат старецот и неговата мачка. На социјалната мрежа Инстаграм е покрената кампања за што поскоро собирање помош.
Видеото погледнете го ТУКА