Дедото со нетрпение го отворил роденденскиот подарок што го добил од семејството, но неколку моменти подоцна се нашол во солзи

Кога некој близок има роденден, нормално е да го побарате најдобриот можен подарок. Сепак, не се случува подарокот да биде толку добар што го расплакува човекот.

Семејството Карсон сакаше да му даде на својот дедо нешто посебно и знаеја што е тоа што ќе го промени неговиот живот засекогаш…

За 66-тиот роденден на дедото, целото семејство се собра да слави. За време на отворањето на подароците, дедото седна на своето пластично столче за сите да го видат како се одвиткува. Но, една кафена кутија беше посебна и сите ја чекаа неговата реакција на неа.

Дедото, всушност, цел живот бил далтонист. Кога ги одвитка EnChrom очилата, сфати дека тоа ќе му помогне да ги гледа боите како другите луѓе.

Пред камерата за снимање, дедото ги пробал новите наочари и неговата реакција била неверојатна. Толку се воодушевил кога ги видел боите што веднаш се расплакал. Веднаш мораше да ги извади очилата бидејќи беше во шок, му требаше момент да си ги избрише очите.

Ова е една топла семејна сцена за која на сите им требаше марамче. Погледнете како реагираше човекот кој првпат во животот гледа бои и сето тоа благодарение на љубовта на неговото семејство!