Дедото ја замолил келнерката да му ја исече храната бидејќи му се треселе рацете: Немала поим што ќе се случи потоа!

Еден мал чин на добрина и донеле на келнерка во Тексас речиси 100 илјади куни.

18-годишната Евони Вилијамс работи во ресторан каде старец ја замолил да му ја исече храната бидејќи му се треселе рацете.

Девојката се согласила и му помогнала, а еден од гостите ја сликал и ја споделил фотографијата на социјалните мрежи. Сликата стана вирален хит, а ја споделија повеќе од 60.000 луѓе. Сите се заинтересирале за младата келнерка и набрзо се дознало дека таа работи таму за да собере пари за студиите.

И таа ги доби парите. Тексас Јужниот универзитет и додели на девојката стипендија од 16.000 долари за да и помогне да го заврши факултетот.