Делфинот направил кругови во песокот и чекал – неколку секунди подоцна следел неверојатен феномен

Интелигентниот делфин направи кругови во песокот и чекаше некое време. Камерата сними неверојатен феномен во океанот што следеше. Се чини дека делфините се секогаш среќни, и веројатно затоа ги сакаме толку многу – нè потсетуваат колку е важна играта!

Но, иако овие животни изгледаат кул и забавно однадвор, тие имаат и друга страна за која често не се зборува. Не помага тоа што документарците не го спомнуваат овој дел од нивниот живот.

Има една тајна во животот на делфините, а ова видео открива што прават овие слатки цицачи кога не се слатки и милени.

Ова е факт од животот на делфините за кој многумина не размислуваат – мора да јадат! Кога се во морски парк, делфините се хранат со рак, но во големиот син простор делфините мора да бараат храна преку добар, стар лов! Меѓутоа, наместо тивко да го демнат својот плен, како волк или лав, делфините смислиле поедноставен начин од трчање по пленот.

Кога овие лукави луѓе ги споиле носот, измислиле брилијантен план со кој храната им ја носи директно до нивните слатки носови. На снимката се гледа како делфин се однесува многу чудно на прв поглед. Со опашката удира на површината во плиткото и плива во круг. Сепак, ова не е само игра. Прстен од песок и кал е всушност мрежата!

Откако ќе ја постави својата стапица за сиромашните риби кои не знаат што им се подготвува, мрежата ја врши работата наместо него. Погледнете го видеото и видете зошто делфините се мајстори за планирано хранење. Тоа се вика свеж улов!