Делфинот направи кругови во песокот и чекаше. Неколку секунди подоцна камерата сними неверојатен феномен!

Се чини дека делфините се секогаш среќни, и веројатно затоа ги сакаме толку многу – не потсетуваат колку е важна играта!

Но, иако овие животни изгледаат кул и забавно однадвор, тие имаат и друга страна за која често не се зборува. Не помага тоа што документарците не го спомнуваат овој дел од нивниот живот.

Има една тајна во животот на делфинот, а овој видео клип открива што прават овие симпатични цицачи кога не се слатки и милени.

Ова е факт од животот на делфините за кој многу луѓе не размислуваат – мора да јадат! Кога се во морскиот парк, делфините се хранат со рака, но на големото сино пространство, делфините мора да бараат храна преку добар, старомоден лов!

Меѓутоа, наместо тивко да го демнат пленот, како волк или лав, делфините смислиле полесен начин отколку да трчаат по пленот. Кога овие шпицови ги споиле носот, смислиле брилијантен план со кој нивната храна ќе ја доведе директно до нивните преслатки муцки.

Видеото покажува делфин кој на почетокот изгледа дека се однесува многу чудно. Со опашката удира по површината во плиткото и плива во круг. Сепак, ова не е само игра. Прстенот од песок и кал е всушност рибна мрежа!

Откако ќе им ја постави стапицата на кутрите риби кои не знаат што им се подготвува, мрежата ја врши работата наместо него.

Погледнете го видеото и видете зошто делфините се мајстори за планирано хранење. Тоа се вика свеж улов!