Дестинацијата повеќе не е важна: Патувањето „било каде“ станува нов тренд

Дестинацијата повеќе не е важна: Патувањето „било каде“ станува нов тренд Во време кога туристичката индустрија се труди повеќе од кога било да одговори на различните барања на патниците, се појави сосема нов тренд, популарно наречен „патување насекаде“.

Оваа недела, Airbnb го објави она што го наплаќа како „најголемата промена на деценијата“, со додавање филтри за патниците да можат да пребаруваат „куќи на дрвја“ или „замоци“, без оглед на локацијата.

Заклучено е дека по долг период на изолација и неможност за патување, тој повеќе не е дестинација за патници, туку самото патување, каде и да е. Следствено, терминот „секаде“ се повеќе се појавува како термин за пребарување меѓу патниците.

Во меѓувреме, како дестинација за пребарување се појави сосема нова опција „anywhere“, каде што патниците треба само да ги внесат своите почетни точки.