Дете преживеа 26 часа заробено во урната зграда: Ова е божјо чудо!

Дете ги поздрави спасувачите откако преживеа 26 часа заробено во урната зграда во Јордан. Какво чудо! Поединците кои работат во службите за итни случаи или здравствената заштита наидуваат на застрашувачки и ужасни несреќи, природни катастрофи и злосторства што ги доведуваат лице в лице со катастрофални ситуации.

Но, понекогаш, среде вознемиреност, Бог прави чудо! Распадната 4-катна зграда лоцирана во Џабал ал-Веибде, област во јорданскиот главен град Аман, се урна на 13 септември 2022 година, со најмалку 25 луѓе внатре. Џабал ал-Веибде е област во која живеат побогати жители и иселеници, но има и сиромашни области.

Чудесно преживување на бебе извлечено од урнатините
Кога зградата се урна тој ден, спасувачите започнаа потрага која траеше 84 часа пред да биде прекината. Персоналот на итната помош пронашол 10 преживеани и им укажале помош на повредите. 14 лица загинаа. 4-месечното девојче по име Малак беше извлечено од урнатините 26 часа по почетокот на спасувачката мисија. Интересно е што детето прекриено со прашина имало само неколку модринки.

Службениците на цивилната заштита изјавија дека таа „мирно спиела“ кога ја нашле во урнатините – ништо помалку од чудо! Гледајте како спасувачите го креваат бебето Малак, последното пронајдено за време на потрагата, од урнатините. Тие брзо се движат, но внимателно третирајте го детето.

Видеото се однесува од бебето до сцени од катастрофи, спасувачки екипи и амбулантни возила пред да се вратат да му помогнат на малото девојче.

350 спасувачи, заедно со дронови и полициски кучиња, се собраа за да ги спасат затрупаните под остатоците од зградата. На крајот исчезнаа оние екипи одговорни за се. А тие што го занемариле одржувањето на зградата добија наплата.