Добиле бесплатен билет за лотарија и го освоиле џекпотот!

Aител од американската држава Тексас, кој доби бесплатна лотарија кога беше вакциниран, го освои главниот џекпот на лотарија! …Гери Смит од Арлингтон им рече на официјалните претставници на лотаријата за стипендии Арканзас дека го посетил семејството во државата минатата недела, кога одлучиле да ги стават вторите дози од вакцината во локалната здравствена служба.

Во мај, гувернерот на Арканзас, Аса Хачинсон објави дека државата ќе дистрибуира бесплатни билети за лотарија и подароци како поттик за вакцинација против корона. Смит рече дека му било кажано дека неговиот доказ за вакцинација може да се искористи за да се добие бесплатна лотарија од 20 американски долари или ваучер за подарок за Арканзас игра и комисија за риби, како дел од државната програма за стимулација, (награда за вакцинација), и тој избра лотарија . пренесува UPI

Смит рече дека не може да поверува кога го изгребал билетот за лотарија дека ја добил главната награда од еден милион долари. „Знам дека лажат“, се сеќава Смит додека гребеше лотарија, односно награда за лотарија. „Не можев да поверувам! Победникот рече дека членовите на неговото семејство биле подеднакво изненадени од добивката од милион долари.

Баба ми беше првата личност на која и кажав за мојот џек -пот. Двајцата бевме во целосен шок! Таа веднаш сакаше да отиде да и земе нов билет”, изјави Смит за медиумите. Смит рече дека планира да ги искористи добивките од лотарија за плаќање сметки и помагајќи на членовите на своето семејство.