Доби навреди поради изгледот на нејзиното лице, а потоа испрати силна порака до сите

Инма Франко има синдром Сетри-Шотен. Оваа ретка состојба предизвикува предвремено спојување на одредени коски на черепот. Поради ова, таа претрпела потсмев. Оваа рана фузија го спречува черепот да расте нормално и влијае на обликот на главата и лицето. Но, Инма не дозволува нејзината различност да ја спречи да го покаже своето убаво лице на светот.

„Не знаеш како е да се оди по улица, а ти се смеат поради твоето лице, поради се“, рече таа во солзи. Инма беше малтретирана на социјалните мрежи. Луѓето го коментираа нејзиниот изглед и објавуваа сурови коментари. Таа реши еднаш засекогаш да стави крај на коментарите и направи видео за состојбата на нејзиното лице. Со својот чин на храброст таа стана инспирација за сите!

Таа објави: „Најважно е да се сакате себеси такви какви што сте со сите ваши недостатоци и несигурности. Ви благодарам, и ве молиме добро размислете што ќе кажете пред да коментирате бидејќи не знаете како вашиот коментар може да влијае на таа личност.

Она што се случи потоа беше неверојатно. Поддршката од илјадници луѓе ја бодреше, а видеото доживеа преку милион прегледи на TikTok. Некои познати личности дури и го погледнаа.

„Убавината е мислење и она што е важно овде е што мислите вие. А лузните не се дефекти, тоа се медали за кои си се борел и си ги освоил. Ти се восхитувам“, напиша еден корисник.

Фала му на Бога за убавите души како Инма кои се подготвени да се борат во добра борба и да бидат глас за другите. Сите знаеме дека оние кои објавуваат ужасни коментари се кукавици кои се кријат зад нивните екрани. Се надеваме и се молиме никогаш да не бидат подложени на вакво малтретирање, бидејќи никој не заслужува таков третман. И ја охрабруваме и Инма. Нека сè уште има светлина во темниот свет!