Доби порака од татко и кој починал пред десет месеци: Прво се исплаши, па и се стопи срцето

Смртта на саканата личност е еден од најтрагичните делови од животот. Секој се бори со ова на свој начин, а тагата со текот на времето станува поблага. Оние кои не оставија зад себе оставаат фотографии, работи и добри дела за паметење. Но, овој татко зад себе оставил нешто што ќе ве расплаче. Неодамна, една млада жена по име Алиса Мендоза сподели приказна што ги маѓепса луѓето на интернет. Таа напиша дека добила мејл од нејзиниот татко, кој починал десет месеци претходно. Отпрвин била исплашена, но кога ја прочитала поштата, срцето и се стопило, како што изјавила за Bored Panda , и сето тоа ја потсетило колку голема и чиста е љубовта на нејзините родители.

Имено, нејзиниот татко бил многу болен. Тој се бореше со хронична бубрежна болест. Битката ја загуби два дена по роденденот на мајката на Али, и два дена пред нејзиниот роденден. И тој беше свесен за својата болест. Тој се грижеше за љубовта на неговиот живот во случај да се случи најлошото. Тој се погрижил неговата сопруга да добие подароци и внимание за нивната 25-годишнина од бракот, без разлика дали е жив или не.

Тој напишал е-пошта до својата ќерка и го закажа неговото испраќање неколку недели пред годишнината. Тоа беа упатства. Кога првичниот шок помина, Алиса ја исполни последната желба на нејзиниот татко и ја изненади нејзината мајка.

Татко ѝ напишал да купи цвеќиња, рози кои најмногу ги сака нејзината мајка. Тој, исто така, напишал дека му платил на цвеќарот да испорачува букети на важни датуми како што се роденденот на неговата сопруга, Денот на вљубените и годишнината од бракот. Тој и наредил на својата ќерка да инсистира мајка ѝ да и каже што би сакала да руча и да ја однесе во ресторан.

Погрижете се да го добие токму она што го сака“, напиша тој. Пораката ја заврши со зборовите: „Биди добра. Не биди глупава. Следете ги овие упатства. Ви благодарам. Те сакам малечка. Тато“.