„Добро е“: Го заспале БОЛНОТО куче, па добиле ПИСМО од ветеринарот

Простувањето на некој близок е секогаш болно, но сознанието дека повеќе не ги боли барем малку ги ублажува страдањата. Едно семејство сподели изненадување што им го приредил нивниот ветеринар откако го заспале своето 18-годишно куче Сани. Здраво. Моето име е Помошник. Јас сум ангел. Има многу ангели на рајот и сите ние имаме различни работни места. Мојата работа е да им пишувам на луѓето и да им дадам до знаење дека нивните миленици пристигнале во рајот. Еден од главните ангели ми кажа дека си загрижен за Сани и ме замоли да ти пишам за него – го започнал Хелипер своето писмо „Ангел“.

Во писмото за утеха, ветеринарот му објаснува на ужалениот дека нивниот миленик бил стар и болен додека бил жив и дека сигурно бил многу уморен. Мислам дека знаеше дека е време да дојде овде. И добро е што го направи тоа затоа што сега не е стар, а не е ни болен. Впрочем, го видов пред малку и тој истрча и скокна со некои други кучиња и убаво се забавуваше – пишува во писмото на ангелот Помошник.

Тој додаде дека на Санија му недостигаат, исто како што и тој им недостига нив, но им вели дека еден ден повторно ќе ги види. Сигурен сум дека еден ден Сани ќе биде таму да те поздрави кога ќе пристигнеш. Дотогаш ќе го забавуваме и радуваме. Овде никогаш не се стемнува. Тоа е само еден долг ден. И сите овде се пријатели, затоа не грижете се. Сани никогаш нема да биде осамен. Еден ден, кога повторно ќе се видите, ќе ви биде како никогаш да не сте се разделиле – продолжува Хелипер и завршува со зборовите „Тој е доста добро, среќен е и ви испраќа љубов“.

Во моментов немаме зборови – велат ужалените сопственици откако писмото го споделија на Редит. Писмото доби многу коментари, а многу корисници ги споделија своите искуства, а одговорија и ветеринари.

– Понекогаш бараме друг вработен да не замени ако сме премногу емотивни. Никому не му помага ако плачете погласно од сопственикот – напишал еден ветеринар.