Додека жената снимала со камерата, водата била мирна, но набрзо се случило нешто многу интересно

Има некои моменти на кои се сеќаваме цел живот, без разлика дали се исклучителни или тажни, тие нè менуваат нас и нашиот поглед на светот. Додека едно семејство беше на одмор во Австралија, тие сакаа да ја истражат околината. Мама реши да го пушти целото семејство во авантура, но тие не можеа да очекуваат тие моменти да бидат незаборавни.

Се качија на мал брод и тргнаа кон морето. Водичот им рецитирал факти за областа на патот, а туристите се надевале дека ќе видат китови. За жал, не сите туристи можеа да ги видат китовите, но ова семејство доби големо изненадување.

Мама виде како кит се појави во далечината. Таа извади камера со надеж дека ќе го сними тој момент. По само неколку секунди се случи нешто неочекувано. Бродот се заниша тоа беше незаборавно искуство. Сите ги чекаше големо изненадување. Китот излегол на само неколку метри од бродот и дури ги испрскал.

Снимката е неверојатна, а можете да видите како китот се приближил од љубопитност. Прекрасно патување кое сите патници ќе го паметат.