Додека неговите родители пазареле во трговскиот центар, малото момче ги воодушевило клиентите со својата неверојатна изведба

Странците со видео камери ни малку не го вознемириле овој фантастичен мал изведувач. Џејк Клејтон, кој има само 9 години, е изведувач каков што досега не сте виделе. Тој има способност да изведува фасцинантни подвизи на пијано – додека сеуште стои. Кога ќе го слушнете, ќе помислите дека слушате соло изведба во концертна сала.

Но, во реалноста, тој го изведува тоа соло во локална продавница – на место каде што никој не би очекувал такво нешто. А тоа што го одигра е неверојатно! Додека клиентите си ја вршеле работата, не очекувале да слушнат нешто такво. Може да го очекувате тоа во некој луксузен ресторан, но не за време на саботниот пазар на намирници.

Родителите на Џејк купувале додека овој мал пијанист барал со што да се забавува. Облечен во винтиџ јакна и капа, Џејк си поигра со стил. Има причина зошто изгледа толку опуштено. Џејк од својата петта година оди на часови по музика. Тој направи толку добро што почна да свири на натпревари и во разни концертни сали – дури и како дел од симфониски оркестар.

За човек на негова возраст може да се предвиди светла иднина. Без разлика дали игра Моцарт, Бетовен или нешто десет во самопослуга, достигнувањата на Џејк може да се опишат само како талент даден од Бога.

Слушајте како Џејк ја пушта приложената снимка. Како и многу клиенти кои се собрале околу него, нема да можете да престанете да слушате.