Додека таткото гледал во својот телефонот, детето излегло пред автомобилот

Додека таткото се забавувал со содржината на својот смартфон, детето за малку ќе удрело во автомобилот.

Не е ни чудо зошто од возачите често се бара да ја намалат брзината во градот или во близина на училиште, бидејќи често родителите се невнимателни, а децата не обрнуваат доволно внимание на автомобилите.

Вака се појави снимката на која јасно се гледа дека мажот во автомобилот вози полека и соодветно на ситуацијата, а потоа од нигде никаде пред својот автомобил излегува дете кое изгледа нема ни 3 години. . Ако возачот не застанеше на време, сигурно ќе го удрише.

Изгледа дека тогашниот татко не обрнувал внимание на своето дете. Дури кога возачот застанал, таткото дотрчал кон детето.