Дознала дека била напуштена како бебе дури кога прочитала натпис во весник

На 18-годишна возраст дознала дека била напуштена како бебе откако прочитала натпис во весник од 1990 година. Никој не го знаел нејзиното вистинско име или кој ја оставил таму. Џесика Хикс мислеше дека пораснала сосема нормално. Но, кога имала 18 години, светот и се свртел наопаку и таа почнала да преиспитува се што знаела дотогаш. Џесика ја дознала вистинската вистина кога прочитала напис во весник од 1990 година.

Тогаш сфатила дека била напуштена како новороденче и дека била посвоена 15 месеци подоцна. Написот гласеше: „Дете со изгореници од сонце е пронајдено завиткано во сино ќебе во грмушките во близина на деловни згради“. Никој не го знаел нејзиното вистинско име или кој ја оставил таму. За среќа, добар Самарјанин ја нашол во грмушките и ја однел во болница, по што била напишана статијата.

Џесика беше посвоена од прекрасно семејство, а денес има шест деца. Но, таа била многу вознемирена од веста и тргнала во потрага по својата биолошка мајка. По една деценија истражување, Џесика конечно ги пронајде своите полусестри и полубраќа. Нивната средба погледнете ја на видеото – по триесет години!