Докторот породи над 3000 бебиња и секој пат секое од нив го пречекува на многу посебен начин

Раѓањето на дете е чудо само по себе и едноставно не можеме да го објасниме. Тоа е исто така огромно искуство за мајката, и емотивно и физички. Во текот на сите месеци од бременоста таа се подготвува за тој голем ден.

Кога ќе дојде тој ден, се е препуштено на природниот тек и на лекарите кои ќе се погрижат се да помине во најдобар ред. Д-р Кери Ендрју Јаја од Питсбург е познат како „пејачкиот доктор“ и веќе долго време пораѓа деца. Тој е познат и по тоа што секое бебе го пречекува на посебен начин.

Овој доктор по потекло од Нигерија, во текот на својата 30-годишна кариера роди над 3.000 бебиња, а секое од нив го поздрави со песна. Тоа се главно песните „Среќен роденден“ и „Каков прекрасен свет“. Тој вели дека тоа му станало навика кога првпат почнал да работи во таа болница. Докторот кој му бил ментор го направил ова пред него и тој ја презел навиката од него.

Кога неговиот ментор требаше да се пензионира, тој го замоли Кери да ја продолжи својата традиција и се погрижи секое бебе што ќе го дочека да биде поздравено со песна.

Погледнете како изгледаат неговите породувања во ова видео: