Дојдоа да ја земат роденденската торта, немаа поим што ќе ги чека

Најдобрите подароци се оние што не ги очекуваме. Мајка и ќерка дојдоа да земат роденденска торта во продавница, не знаејќи што да очекуваат. Родендените се прекрасни прилики. Секој сака да се сеќава на својот роденден, а еден од начините да го направите посебен се роденденските забави. Слично нешто за роденденот на својата ќерка планирала мајка од Алвин, Тексас. Таа реши да ја изненади со ненајавена роденденска забава. Таа веќе нарачала торта во блиската продавница. Таа беше подготвена да ја изненади својата ќерка.

Името на нејзината мајка е Холи Гримет. Холи едвај чекаше да ја изненади својата ќерка Ева. Но, кога пристигнала во продавницата да ја земе тортата, била изненадена. Заедно со ќерката отишла во продавница да земе торта. Кога сакала да плати, персоналот и рекол дека не мора. Холи беше збунета од тоа. Персоналот тогаш и кажал дека некој друг веќе платил за нејзината торта. Но, Холи не можеше да се сети дека некому кажала да и плати. Знаеше дека сама не платила за тоа, па се прашуваше кој ја платил тортата. Ова го прашале и вработените, но не знаеле ниту кој е тој човек, ниту како се вика.

Холи рече: „Отидов таму и таа ми рече дека не морам да платам, дека веќе е платено. Бев како “што?” Вработените знаеле само дека жената која ја платила тортата некогаш била мајка како Холи. Таа знаеше дека нејзината работа ќе ги збуни Холи и нејзината ќерка. За да ја објасни својата намера, таа побара од вработените да и ја предадат на Холи пораката што таа ја напишала. Таа порака содржеше емотивна порака која го отстрани секој сомнеж. Во пораката жената објаснила нешто за својот живот и за детето. Таа беше мајка и имаше син Неемија. Таа година ќе наполнеше 8 години, но почина. Таа сакаше да направи нешто посебно во негова чест, па реши да плати за нечија торта во негово име.

Пораката гласеше: Мојот син Неемија денес би наполнил 8 години. Сакав да се сетам дека прави добри дела. Се надевам дека ќе уживате во тортата на вашето дете и дека овој ден ќе биде посебен за вас. Прегрнете го вашето дете малку поцврсто денес, гледајте го како игра, бидете трпеливи, бакнувајте му ја раката и кажете му колку го сакате. Нашите деца се многу посебни подароци! Се надевам дека имате прекрасен ден. Јас и мојот ангел на небото ви испраќаме многу љубов.

Писмото навистина ја разнежни Холи. Таа почнала да плаче откако ја прочитала пораката. Таа е мајка па знае за што пишувала таа жена. Во исто време, тој ден беше и осмиот роденден на Ева, поради што пораката доби подлабоко значење. „Ти благодарам, Боже, за овој подарок. Она што ми го подаривте моите прекрасни девојки што ги сакам додека таа мајка лежи во кревет и сака да може да го стори истото. Многу е тажно кога луѓето ги земаат работите здраво за готово“, изјави Холи. Холи и Ева никогаш нема да го заборават тој ден.

Не само што роденденот доби ново значење, туку на ова семејство му даде вредни животни лекции. „Никогаш не размислувам да ги загубам моите ќерки. Не можам да го замислам животот без нив. И не можам да замислам како се чувствува таа мајка“, додаде Холи. Сите ние треба да го цениме секој момент што го поминуваме со нашите сакани бидејќи не знаеме што не чека утре.