Драгана фати девојка во автобус како го изневерува својот дечко и тоа пред него

Девојчето го сподели своето признание Белграѓанката Драгана Р. е „зависна“ од читање туѓи пораки во транспортот. Уште како мала имала чувство дека луѓето постојано нешто кријат од неа. Таа опишала една ситуација кога девојката до неа му праќала голи фотографии на љубовникот додека нејзиното момче и спиело во скут. Морам да признаам дека сум многу во искушение да не ги гледам пораките додека стојам во автобус. Доживеав неколку непријатни ситуации, бидејќи луѓето го забележуваат тоа, па почнуваат да ми викаат, но што да правам, посилно е од мене.

Моите родители се разведоа затоа што ѕирнав во телефонот на тато. Ги најдов пораките на неговата љубовница, па мајка ми по неколку месеци поднесе барање за развод – открива Драгана. Слична ситуација и се случи. Отидов со сестра ми кај пријател кој живее надвор од Белград. Пред нас во автобусот седеше еден пар и цело време разменуваа нежности. Во еден момент дури и се изморија од мене. Бљак. Сестра ми заспа, батеријата на телефонот ми изгасна, седев во автобус и умирав од досада. Низ просторот меѓу седиштата гледам дека типот ја ставил главата во скутот на девојката и рчи. Убаво ги потпре лактите на неговиот грб, го зеде телефонот во раце и му праќаше пораки на некого.

Се трудев да не гледам, верувајте, навистина изгледав, но не можев да одолеам да не го видам како ги испраќа своите фотографии. Таа праќа фотографија по фотографија, а јас од љубопитност не можам да го тргнам погледот од неа. И сега си со него, па не можеш да зборуваш, а? Сакаш да дојдам во станица да те земам“, и пратил порака љубовникот. Не доаѓај. Ако те види, ќе ме убие – му одговара таа.

Во моментов се изнервирав што пишуваше нешто такво, секако, сигурно беше несериозна кога напиша „ќе ме убие“, но во светло на она што се случува деновиве, бев малку презадоволнa. Се разбира, не сите луѓе имаат болен мозок, ако го изневериш, ми се чини, доволно е да ти сврти грб, да не ти каже ништо и така најлошо да те понижи. Неколку минути подоцна се разбудилo и нејзиното момче. Кога видела дека се движи, веднаш ја избришала преписката и го прибрала телефонот.

Тој е маченик толку сонуван што ја сака, а таа цела црцорчи. Се чувствував згрозено, а бев глупава затоа што зјапав. И тогаш почнав да викам силно види види, таа те изневерува. Момчето беше во шок не беше ни свесно што се случува. Сеуште беше успан. Погледни, му покажав кон нејзиниот телефон. Таа си ги праќа своите фотографии на други и си пишува со друг маж. Од првин не сакаше да поверува момчето во тоа што му го кажував велеќи дека неговата девојка не е таква. Но потоа кога ги виде работите како стојат и се развика и ја напушти.

Неколку дена не можев да се вразумам – објаснила Драгана. Сеуште не сум сигурна дали добро постапив затоа што ги разделив. Што мислите вие? Како би постапиле да сте на мое место? Пишете во коментар