Драги девојки, молете се да имате ваков маж до вас во животот

Драги девојки, молете се да имате ваков маж во животот. Молете се за маж кој постојано ќе ве става вас и вашите деца пред се. Млади дами, кога ќе дојде време во вашиот живот да започнете да се молите за личноста со која ќе го поминете животот… молете се за човекот кој ќе лежи покрај вашата идна 13-годишна ќерка на подот во бањата, гушкајќи ја неа бидејќи таа не може да задржи капка вода во себе од повраќаање

Молете се за човекот кој ќе ја носи по скалите и ќе ја помине цела ноќ во болница до неа. мМолете се за маж кој ќе се разбуди во шест и пол во недела наутро да го одведе своето семејство на прошетка. Затоа што ако може да се разбуди во пет и пол во сабота за да оди на лов… може да се разбуди и во седум и пол во недела за да го води своето семејство на прошетка Млади дами, верувајте ми кога ќе ви кажам дека и по 15 години брак, три деца, бебе во рајот и многу маки и маки – треба да бидете сигурни дека човекот на кој ќе му го дадете животот е оној вистинскиот кој ќе се грижи за вас.

Не чекањето сопруг е полошо од тоа да се задоволиш со погрешен сопруг и да изгубиш години од животот живеејќи со некој кој не се грижи воопшто за тебе. Само почекај. Додека чекате, молете се Господ не само да го подготви вашиот иден сопруг, туку и да ве подготви за жената што Тој сака да бидете.

Не давајте делови од себе на секој маж со кој се вкрстувате и кој ви посветува малку внимание.