Дронот снимил ајкула во водата блиску до децата кои си играат во плиткото

Дронот снимил голема ајкула покрај деца кои си играат во плиткото. Три момчиња пливале во прекрасната тиркизна вода, на австралиската плажа во Форстер, не знаејќи дека во нивна близина има голема бела ајкула.

Неман го снимил тоа со дронот сосема случајно. Може да се види како ајкулата се движи кон нив во еден момент. Меѓутоа, кога се доближил, го променил правецот и се упатил кон другиот дел од брегот.

Имаше голем број на пешаци кои имаа можност одблиску да ја видат ајкулата. Во коментарите под видеото, луѓето масовно коментираат дека ова е совршен показател колку ајкулите можат да се приближат до брегот, за што можеби не сме ни свесни.

Фала богу овој случај добро завршил.