Еве зошто некои жени се запустува, додека други изгледаат прекрасно и со 60 години – Верувајте ни не е до парите!

Староста може да биде убава! Дотераната жена е убава жена! Запомнете ги само зборовите на Коко Шанел: „Нема грда жена, има само мрзлива!“Многу од овие „запоставени“ жени ќе речат: „Да имав пари, ќе ви покажам колку добро изгледам!“ Но, тоа воопшто не е точно. Парите немаат врска со тоа, еве што има: Личната нега: Навиките се многу важни. Особено оние наследни навики.

Имено, ако мајката имала навика редовно да се грижи за себе, да оди на фризер, шминкер, маникир, педикир, тогаш тие навики ќе ги стекне и ќерката. Ако мајката била жена која не се грижела за својот изглед, голема е веројатноста нејзината ќерка да не внимава премногу на својот изглед, иако секогаш има исклучоци. Дали проблемот е во грижите? Сите имаме проблеми. Никој на овој свет не живее безгрижно.

Има еден израз што треба да го научите како мантра: „Желбата раѓа илјада начини, а неподготвеноста илјада препреки“. Неможност да се грижите за себе, мрзеливост, апатија, ниска самодоверба, сомнеж во себе – сето ова се причините поради кои сте запоставени (ако сте), но тоа се проблеми со кои треба да се справи вашиот психијатар.

Кои жени добро се грижат за себе?
Тоа се жени кои живеат во градови, оние кои работат во канцеларии, образовни институции, клиники, големи продавници, салони за убавина. Постојаната комуникација со клиентите ги прави убави, дотерани – затоа што тоа е нивната лична карта.

Кои жени не се грижат добро за себе?
Тоа се најчесто жени кои живеат во рурални средини, мали села. Се движат во тесни кругови, често се грижат за домаќинството, немаат време да се грижат за себе, да одат да се шишаат, да се шминкаат, а не треба ни да изгледаат убаво. ..

Дали ви требаат пари за да изгледате добро?
Секоја жена која добро се грижи за себе ќе ви каже дека парите се неопходни. Вистинска крема која добро ја хидрира кожата не е скапа, на крајот на краиштата, купете кокосово масло и грижете се за вашето лице и тело. Домашните маски за лице се поефикасни од козметичките, можете сами да ја фарбате косата, да правите маникир, педикир, да ги отстраните влакната од лицето и телото …

Коко Шанел убаво кажа: „Нема грда жена, има само мрзелива“. Семејна грижа:

Нема подобра лекција за децата од задоволна, негувана и среќна мајка. Кога децата ќе видат дека нивната мајка е негувана и убава, се гордеат со неа, таа им е пример. Самопочитта не е нарцизам и себичност, тоа е живот!