ЕВЕ ЈА РЕАКЦИЈАТА: Тинејџерка со Даунов синдром испрати барање за работа, а повикот што го доби од компанијата ја остави во солзи

Да имаш работа како тинејџер значи да имаш одредена доза на слобода од родителите кога ти треба нешто. Исто така, на овој начин добивате можност да стекнете некаква практика која може да ви помогне во иднина.

Без разлика дали сте ја добиле првата работа за време на средното училиште или подоцна, веројатно се сеќавате на моментот кога ви кажаа дека ќе се вработите. Иако веројатно беше зафатен, се чувствувавте како да ја имате најдобрата работа на светот.

Џулија Хок е сосема нормална девојка од Калифорнија. Тој сака да го поминува слободното време со своите пријатели и волонтери за време на локалните детски фудбалски игри. Таа има и Даунов синдром.

Сакала да добие вистинска работа за да се осамостои од родителите и решила да се пријави за работа во блискиот ресторан за брза храна. Таа доби голема поддршка од своите врсници, а некои и помогнаа во текот на самото интервју.

По две интервјуа добила повик од компанијата и потврдиле дека ја добила работата. Таа не можеше да ја сокрие возбудата, а нејзината мајка го сподели со сите на Фејсбук.

Погледнете ја целата приказна во ова видео и споделете ја со вашите пријатели: