Еден човек наишол на слика од две девојки на интернет, а потоа сфатил дека тоа се девојките кои неговата сопруга ги барала цели 40 години

Најлошото нешто за родителот е да се одвои од своето дете, но оваа мајка Лани живее така во последните 40 години. Минатата година таа беше од Тајланд, запознала човек кој работел за воздухопловните сили на САД, а тој бил стациониран таму за време на Виетнамската војна. Тие се заљубиле, се венчале и се преселиле во Охајо. Таму добиле ќерка, а потоа се преселиле во Оксфорд, Англија, а таму добиле уште една ќерка.

Две години подоцна, парот се развел, Лани не знаела добро англиски и не разбрала дека потпишала откажување од сите права повторно да ги види своите ќерки. Од тој ден, мајката и ќерките се обидуваат да се најдат 40 години – конечно се обединија, благодарение на социјалните мрежи.

Кога се разведоа, нејзините ќерки Старла и Џени имаа само 2 и 3 години. И за нив и за нивната мајка беше тешко. Кога беа малку постари, Старла и Џени ја пребараа секоја база на податоци што можеа. Годините минувале, а тие се прашувале дали да престанат да ја бараат мајка си и да продолжат со животот. Но, одеднаш Старла доби неочекувана порака на Фејсбук. Тоа беше порака од Марк Сармах. Тој е вториот сопруг на Лана, кој долго време и помагал да си ги најде ќерките. Поради нејзиниот акцент, тој мислеше дека Старла се вика Стела, а Џени е Џени. Не е ни чудо што му беше тешко да ги најде.

Марк го знаел и името на нивниот татко Џон Томпсон, но тоа било многу вообичаено и морал да ги провери сите луѓе на кои наишол со тоа име. Со текот на времето го нашол својот некролог и дознал за имињата на неговите ќерки, што му го олеснило пребарувањето. Пронашол профил на Фејсбук, Џени Томи и бил шокиран од сликата што ја видел.

Марк ја контактирал Џени, која била во неверување. Таа и Старла планирале многу работи со Лана кога после 40 години конечно го увиделе тоа.