Една богата жена запознала бездомник и потоа открила неверојатна работа за нивното минато

Оваа богаташка запознала бездомник и потоа открила дека имаат заедничко минато бидејќи и таа како тинејџерка живеела како бездомник. Секогаш кога ТВ водителот Стив Хартман оди на некое од неговите патувања, знаете дека ќе најде фасцинантни приказни. Тој работи за CBS News од 1988 година и сето ова време открива неверојатни приказни. Но, ниту една не беше толку посебна како случајната средба на двајца луѓе кои споделуваат нешто непроценливо иако се сосема различни возрасти и различни статуси во општеството.

Роберта Хоски е многу успешен агент за недвижнини и медиумска личност, која е и жената зад г-ѓа. Академија за милионерски начин на размислување и семинари за обука. Нејзината банкарска сметка вредна милион долари зборува за нејзината способност да заработува и да заштеди пари. Па, освен еднаш кога случајно изгубила 10.000 долари. Но, тогаш имало посебна средба со еден бездомник. Елмер Алварез од 10.000 долари пронајден на улицата Њу Хевен можеше многу да му помогне. Но, иако беше бездомник, тој беше морален и го разликуваше доброто од лошото. Не му паднало на памет да ги задржи парите за себе. Наместо тоа, решил да го најде вистинскиот сопственик на парите.

Откако Елемер договорил средба со Роберт за да му ги врати парите, тој не очекувал ништо за возврат. За него доброто дело било доволна награда. Но, оваа богата дама имала уште нешто на ум кога го видела овој добар бездомник кој ја потсетил на помлада верзија од себе. Видете, пред Роберта да стане позната како агент за недвижнини, таа беше тинејџерка бездомник со дете. Беше решена дека нејзините деца имаат подобар живот, па сама заработуваше за училиште и работеше додека не излезе од сиромаштија. Сега Роберта се здружува со Елмер за да направи прекрасно добро дело.

Но, да се вратиме малку наназад. Помина една година од средбата на Елмер со Роберт, која му помогна да си го врати животот на вистинскиот пат. Му нашла стан и му плаќала кирија седум месеци додека да се вработи, а го платила и неговото образование. Тие двајца моментално работат на неверојатен проект кој ќе влијае на многу луѓе. Нема да заработат ништо од тоа, но ќе им помогнат на многу сиромашни за да не им значи ништо паричниот профит.

Следната година Роберта и Елмер ќе градат преодни куќи за тинејџери и возрасни бездомници. Таму ќе основаа услуги што им беа важни, а тоа беше нешто што им беше потребно и на Роберт и на Елемер кога живееја на улица.

Иако животот му тргна напорно, Елмер сега добива се што заслужува во животот и тоа е можност да ги оствари своите соништа. Ќе работи како консултант во транзициски куќи, а поради своето минато е совршена личност за таа работа.