Една година откако ја оставив сопругата за помлада и поубава жена

Некои мажи едноставно не го ценат тоа што го имаат. Овој човек сигурно не … По долги години брак, сопругот ја остави сопругата за помлада и поубава жена. Тој верувал дека убавината на неговата сопруга е минато, па се разделиле. Велат дека убавината поминува, но љубовта трае вечно. За жал, за околу 50% од Американците, обратното е точно.

Приказната за еден човек кој ја научил таа лекција на потешкиот начин неодамна стигна во јавноста. По долги години брак, тој човек ја остави сопругата за помлада и поубава жена. Тој верувал дека убавината на неговата сопруга е минато, па се разделиле. „Мојата поранешна беше млитава, не се грижеше за нејзиниот изглед, не се бричеше и немаше цврсти гради“; тој рече: „Таа веќе не ми беше привлечна“.

Дури откако ја напуштил сопругата, мажот дознал колку е навистина убава. По точно една година повторно ја видел. „Таа блескаше и ослабела“, зачудено забележа тој, „Повторно беше убава. Нејзините години повеќе не се гледаа“. Но, згора на тоа, забележал дека нејзината најголема убавина доаѓа одвнатре и се рефлектирала во љубовта и вниманието што го посветувала на него и на нивните деца. Убавината на нејзиното срце беше толку голема што зрачеше низ неа и беше видлива во нејзиниот надворешен изглед – дури и кога нејзиниот поранешен сопруг не го ценеше тоа.

Гледајте како ја споделува својата приказна. Некои мажи едноставно не го ценат тоа што го имаат. Овој човек сигурно не… 😒 Овој човек ја научи лекцијата предоцна, но ние имаме моќ да ги сакаме вистинските луѓе токму онака како што ги гледаме сега. Без разлика дали се работи за брачен другар, член на семејството, пријател или сосед, знаеме дека вистинската убавина доаѓа одвнатре.