Една година откако ја оставив сопругата за помлада и поубава жена

По долги години брак, сопругот ја остави сопругата за помлада и поубава жена. Тој веруваше дека убавината на неговата сопруга е минато, па се разделија. Велат дека убавината поминува, но таа љубов трае вечно. За жал, за околу 50% од Американците, спротивното е точно. Неодамна во јавноста стигна приказна за човек кој таа лекција ја научил на потешкиот начин.

По долги години брак, овој човек ја остави сопругата за помлада и поубава жена. Тој веруваше дека убавината на неговата сопруга е минато, па се разделија. „Мојата поранешна беше млитава, не се грижеше за својот изглед, не се бричеше и немаше цврсти гради“; тој рече: „Таа веќе не ми беше привлечна“.

Дури откако ја напуштил сопругата, човекот дознал колку е навистина убава. По точно една година повторно ја видел. „Блескаше и ослабе“, зачудено гледаше, „Повторно беше убава. Годините никогаш повеќе не се видени на него“. Но, згора на тоа, забележал дека нејзината најголема убавина доаѓа одвнатре и дека тоа се рефлектира во љубовта и вниманието што таа ги посветувала на него и на нивните деца.

Убавината на нејзиното срце беше толку голема што зрачеше низ неа и беше видлива на нејзиниот изглед – дури и кога нејзиниот поранешен сопруг не го ценеше тоа. Гледајте како ја споделува својата приказна. Некои мажи едноставно не го ценат тоа што го имаат. Овој човек сигурно не е…

Овој човек ја научи лекцијата предоцна, но ние имаме моќ да ги сакаме вистинските луѓе токму онака како што ги гледаме сега. Без разлика дали се работи за сопружник, член на семејството, пријател или сосед, знаеме дека вистинската убавина доаѓа од внатре.