Една девојка му даде нова цел во животот на потполно непознат човек

Дали сте самовила ако имате самовилски уши и ако пишувате букви? Па, се чини дека да, ако сте спремни да покажете добрина кон друга личност. Ви пренесуваме трогателна приказна за тоа како една девојка на потполно странец му дала нова цел во животот како самовила. За време на изолацијата во пандемијата, Кели Кени се чувствуваше изгубено. Потоа еден ден забележала мала, магична градина за самовили што 5-годишната Елијана Полс ја направила една вечер со нејзината мајка.

Елиана, која многу сака самовили, ја направи оваа градина за време на изолацијата во пандемијата. Тоа мало, весело девојче беше осамено. Целата магија што може да ја понуди животот избледе поради темнината на вирусот. Всушност, Кели, фотограф и дизајнер, исто така го забележа падот на тој животен шарм.

Кога Кели дознала зошто Елиана ја направила оваа мала бајковита градина, во нејзиното срце се појавила искра. И така вистинската самовила, Сафир, дојде да живее во градината на Елијана. Сафир и напиша писмо на Елиана во кое и кажува колку ѝ се допаѓа нејзиниот нов дом во малата градина.


Таа и кажала дека е да ја сподели нејзината магија ако Елиана направи три добри дела и им каже убави работи на овие луѓе.

Дури тогаш таа ќе биде наградена со „волшебна, среќна“ коцка. Сафир го оставила писмото на дрво за време на нејзините вечерни прошетки. Тој момент во кој Кели се преправаше дека е самовила Сафир доведе до неколкумесечни магични моменти меѓу неа и Елиана. Кели сфатила дека не е единствената осамена личност на која и треба нешто добро во животот.

„Она што го правев секоја вечер ми даде цел во еден многу тежок и осамен период. Повторно со нетрпение ги очекував деновите и почнав да нарачувам уметнички материјали и мали подароци за неа“, рече Кели, „Се допишувавме со писма во следните 9 месеци, така што се чувствувавме многу помалку осамени“.

Како што нивното пријателство растеше на хартија, Кели реши да направи чекор понатаму кога дозна колку Сафир навистина ѝ значел на Елиана и колкава поддршка имала за време на пандемијата. Кели реши лично да ја запознае Елијана како вистинска самовила, Сафир. Кели ја доби целата опрема за самовили и се дотера и ја запозна Елијана.

Тоа беше убав момент создаден од чиста добрина. Кога се запознале, Елиана била повеќе од пресреќна што конечно можела да ја види својата вила Sapphire.

Светлината може да ја победи темнината
Посебната врска меѓу овие двајца луѓе покажува како светлината може да ја победи темнината. Кога нивната приказна излезе во јавноста и стана популарна, допре многу срца, вклучувајќи го и срцето на Опра Винфри. Таа одлучи, на крајот на пандемијата, да ги испрати Кели, Елијана и нејзиното семејство во Дизниленд за да ја запознаат Бел!

Ова е навистина приказна полна со сочувство, креативност и несебичност со цел да се создаде свет полн со добрина и нежност. И се започна со една мала буква.