Една е Мајка: Застанете со работа, застанете малку и одвојте 4 минути за ова видео!

На тинејџерите им порача дека не треба да го трошат животот на погрешни одлуки, бидејќи како што вели, животот не е трка, животот не е тоа што го имате или го немате во џеб – важно е само она што ви е во срцето.

Марк Неро е американски пензиониран аматерски боксер и професионален борач, како и мотивациски говорник. Тој со учениците од едно средно училиште ги сподели своите тинејџерски денови и како се однесувал со својата мајка.

Имено, тешко е да се мотивираат тинејџерите, што не е тајна. Но, Нерон успеал да ги заинтересира тинејџерите и да ги расплаче. Верувале или не, публиката плачеше и молчеше четири минути додека овој поранешен борач го држеше својот говор.

На тинејџерите им порача дека не треба да го трошат животот на погрешни одлуки, бидејќи како што вели, животот не е трка, животот не е тоа што го имате или го немате во џеб – важно е само она што ви е во срцето.

„Љубовта е збор додека некој не и даде поинакво значење, а тоа значење сте вие. На вашите мајки вие сте исти како што толку многу треба да ви значат вашите родители“, е дел од пораката што Марк им ја пренесе на учениците.

Нерон искрено рече дека во помладите денови се однесувал арогантно со мајка си, западнал во неволја, а таа постојано го чекала и само сакала да поминува време со него. Таа само сакаше да разговара со нејзиниот син. Но, поради неговата желба за слава и богатство, Нерон ги игнорирал најблиските. Се додека не стигна тажната вест.

Марк Нерон сподели приказна за љубов и откуп со светот.

„Ако имате мама и тато, кажете им денес колку ги сакате!“, рече тој на крајот од својот говор.