Една ќерка објави фотографија од тоа што нејзиниот татко и прави на нејзината разведена мајка

Ќерката на Фејсбук објави фотографија на која татко и го коси тревникот на мајката од која се разведен пред 28 години. Нејзините помали браќа и сестри ја прашале зошто го прави ова, а причината е всушност многу едноставна, но многу убава. По разводот, поранешните сопружници обично одат по својот пат и полека, но сигурно ја губат врската што ја имале некогаш.

Сепак, приказната може да изгледа поинаку. Коди Лашел Мекфејт сподели неколку фотографии на Фејсбук и покажа што се случува во куќата на нејзините родители. Таа објави слики од таткое кој сè уште го коси тревникот на неговата поранешна сопруга 28 години по разводот. Никој не го тера, но сепак тоа го прави без никакви поплаки.

Нејзините помали браќа и сестри ја прашале зошто го прави ова, а причината е всушност многу едноставна, но многу убава. Самиот и рекол дека тоа го прави бидејќи знаел дека и треба помош. „Мајка ми има проблеми со колената, а очувот работи во друг град“, им објаснила на своите пријатели на Фејсбук.

Тато призна дека не е „ангел“, но рече дека сака да им покаже на другите колку е поубав животот кога правиш добри дела секогаш кога можеш.

Иако се разделени, Коди има среќа што има такви родители и се радува што тие остануваат добри пријатели. Напорот на нејзиниот татко им се допадна и на нејзините пријатели, а во коментарите се придружија и нејзините роднини кои потврдија дека таа е добра и љубезна личност.