Електричарот бесплатно им го поправал парното, а тие му приредиле изненадување

Парот никогаш не побарал помош, тие само побарале молитва, но електричарот рекол дека е подготвен да им го поправи греењето за да имаат пријатна зима. Животот понекогаш може да биде многу стресен. Има моменти кога мислиме дека нема многу надеж и сè што можеме да направиме е да се довериме во Бог и да се молиме за Неговата мудрост и интервенција за да издржиме се низ што поминуваме.

Стејси и Џон Лемондс беа загрижени за електричните инсталации во нивната куќа, особено со наближувањето на зимата. Нивниот дом е од 40-тите години и светлата не им работеа како што треба. Но, она што многу ги загрижи е фактот што нивното греење целосно престанало да работи. Всушност, откако го провериле броилото, им било кажано дека не можат да останат во нивната куќа додека не се реши проблемот бидејќи постои голема опасност од пожар. Парот немал пари и работа, па се свртеле кон својата вера и се молеле за чудо што ќе им помогне да ја решат ситуацијата.

Нивните молитви беа одговорени во форма на порака што им ја испрати електричарот Џошуа Метјус, ветеран и војник кој сега работи за Dane Electric и кој слушнал за нивните проблеми. Парот никогаш не побарал помош, тие само барале молитва, но Џошуа рекол дека е подготвен да помогне за парот да имаат пријатна зима. Тој отишол во нивниот дом да ги провери електричните жици и да види што треба да се поправи.

Забележал некои работи кои треба веднаш да се поправат и и предложил на компанијата уште подобро да погледне во што е проблемот. Истиот ден електрокомпанијата ја прогласи куќата за многу опасна поради можност за пожар поради стари електрични инсталации. Имаше многу работа околу тоа, но Џошуа беше решен да му помогне на парот. Двојката мораше да биде во хотелот додека се правеа поправки и луѓето од нивната црква плаќаа за нивното сместување.

Џошуа потроши многу време на поправка на инсталациите, заедно со неговите пријатели направи се што можеше за да се погрижи Лимондс да се врати во сигурната куќа и таму да помине пријатна зима.
Неговата прекрасна работа е навистина инспиративна. Особено што Џошуа не доби пари за својата долга работа. Тој покажа вистинска несебичност која не остана незабележана од паровите и некои други институции. Веста за неговата добра работа се прошири и Оклахома Њуз 4 сакаше да го награди.

Лимондс смислиле план. Стејси го поканила Џошуа брзо да дојде до нив бидејќи имаат „проблем“ со жиците во куќата, а кога пристигнал го дочекало вистинско изненадување. Тој е навистина прекрасна личност и никогаш не можеше да замисли дека вакво нешто може да го очекува.