Жената го повикала мајсторот да го поправи шпоретот, а потоа забележала необична порака на сметката која гласела за нејзиниот новороден син

Ова е уште еден доказ дека добри луѓе постојат… и дека ги сретнуваш кога најмалку очекуваш.

На 23 февруари 2017 година, се случи дефект на печката во семејството Вилмар од Минесота, а Џеси и Марија Хулшер веднаш го повикаа мајсторот. Ден претходно, Марија го роди своето второ дете, синот Адлер. Семејството со бебето и уште едно дете, 2-годишното, не можело да се предаде на ситуацијата и да остане без топлина во куќата.

Кога дојде господарот, работата беше решена веднаш и без никаква исплата.

Неколку дена подоцна, во нивното сандаче стигна порака. Погледнете во видеото за што се работи.