Жената дури 9 години живеела во куќа која не била нејзина, а потоа сопственикот дознал што направила

Домот е местото каде што е срцето, а за Лиза Харди, тоа е куќа со три спални соби од 1910 година на која наишла на чуден начин. Пред неколку години, пред да се сруши пазарот на куќи, Лиза работеше во агенција за недвижности. Како и многумина тогаш, таа чувствуваше дека нејзиниот живот само ќе се подобрува со текот на времето.

Лиза останала во шок кога нејзиниот шеф и понудил да избере една од куќите што ги нудат за свој дом. Се додека Лиза работеше за неговата компанија, таа куќа ќе беше нејзина. Немаше преговори за месечната кирија, но Лиза мислеше дека тоа ќе се случи во одреден момент.

Како што вели поговорката „подарокот не се гледа во очи“, но кога може да се сфати како премногу. Лиза тогаш дознала дека компанијата за која работела нагло пропаднала и едноставно престанала да постои. Чекаше некој да дојде и да и тропне на вратата и да и каже да плати или да се исели. Меѓутоа, после 9 години никој не дошол, додека некој не дознал дека таа живее во таа куќа без никаков месечен надомест.

За Лиза, одличното нешто беше тоа што банките и градот во кој живееше не се грижеа многу за работите на пазарот кои едноставно беа премногу. По 9 години, Лиза го одгледувала своето семејство во таа куќа, а самата се грижела за куќата и ја средувала без да плати ништо за неа.

Кога градската управа сфатила дека згрешила, веднаш ја ставила куќата на продажба, а компанијата од Сингапур ја купила по супер цена. На Лиза и се чинеше како крај на патот во таа куќа.

Сепак, благословот сè уште не ја напуштил. Погледнете како Лиза успеа повторно да го спаси својот дом.