Жената му донираше бубрег на бившиот сопруг од кој се разведе пред 20 години

Многу луѓе немаат ништо добро да кажат за бившиот. Откако ќе се разведат, тие обично не сакаат да имаат никаква врска еден со друг и се што сакаат е да продолжат со животот. Повторно, ова не значи дека сите се однесуваат така. Многу фактори влијаат на тоа дали повторно ќе се сретнат, како што се децата.

Има парови кои сакаат да останат во нормална врска поради своите деца. Такви се Мери Циглер и Бил Хенрикс кои избраа да работат заедно и да бидат тука едни за други и за своите деца, дури и по разводот.

Почнале да пешачат кога имале само 14 години. Тие живееле прекрасен живот 24 години со две деца, пред да одлучат да се разведат. Сепак, тие останаа во добри односи и секогаш беа тука еден за друг. Бил неодамна дозна дека има проблеми со бубрезите, поради што му е потребна трансплантација.

Многу пријатели и роднини му понудиле да му дадат бубрег, но тие не биле соодветни донатори. Дури и се оженил по втор пат, но ниту неговата сопруга не била соодветен донатор.

Единствената донаторка која реагирала била неговата ќерка, но таа била премала и мајка и не сакала да се подложи на тоа, па и самата се тестирала и дознала дека е соодветен донор.

20 години по разводот му дала бубрег на поранешниот сопруг. Погледнете го приложеното видео за повеќе детали.