Жената на лотарија освоила 137 милиони евра, но сепак сите зборуваат како ги потрошила – Ако си глупав пред да добиеш толку пари, ќе бидеш глуп и после тоа

Френсис Коноли освои 137 милиони евра, а половина од наградата реши да ги вложи во играта на среќа на многу посебен начин Ако некој од нас улови златна рипка, желбата за пари сигурно би била барем една од нив. Токму тоа им се случило на Френсис Коноли (55) од Ирска и нејзиниот сопруг Патрик (57) кои со години играле лото за да си ја исполнат желбата да ја освојат првата награда. А тоа конечно им се случи во 2019 година, кога на лотаријата „Еуромилион“ освоија неверојатни 137 милиони евра.

Оваа жена е поранешен социјален работник и учителка, која цел живот им помагала на другите и никогаш не очекувала дека нешто ќе падне од небо. Сепак, се чини дека тоа и се случило.

Како студент, таа волонтирала во Итната помош и одговарала на телефонските повици на лица со СИДА. Задоволството да им се помага на другите и тогаш, како што рече, и се вовлекла под кожа и тоа чувство никогаш не ја напуштило.

Затоа таа првично даде половина од освоената сума на семејството, пријателите и добротворните организации.

Во секој случај би била милионер. Освојувањето огромни суми пари може да ви го промени животот, но не ја менува вашата личност. Ако си глупав пред да добиеш толку пари, ќе бидеш глуп и после тоа – реклa Коноли, а пренесе bbc.co.uk.