Жената на пакетот напишала „Повикај 911“, а доставувачот веднаш реагирал и и го спасил животот.

Навистина е неверојатно што луѓето се спремни да направат кога им функционира инстинктот за преживување. Тоа е нешто што може да го натера човекот да направи се само за да остане жив, и без разлика на количината на паника и страв, ние сме подготвени на се.

Тоа штотуку и се случи на оваа жена во еден мал град во САД. Видела трошка надеж во ситуација која и изгледала многу лошо и со помош на овој доставувач останала жива. Кога дошол доставувачот кај неа, забележал дека таа се однесува чудно и дека напишала на кутијата да повика полиција.

Доставувачот веднаш реагирал и полицијата испратила специјална служба да провери што е проблемот. Се испоставило дека нејзиниот сопруг ја држел оваа жена заробена во куќата и ја малтретирал неа и нивното дете.

Целата приказна можете да ја погледнете во видеото: