Жената нема должност кон мажот – Но некои работи сепак се високо ценети кај него

Жената не мора да има никаква должност кон мажот, но тој сепак сака да добива некои работи од неа. Како што мажот не е должен да направи нешто за својата поубава половина, така не е ни таа. Љубовта е двонасочна улица каде што мора да се најде љубов и почит, но мора да се зачува и личноста на двајцата партнери. Никој не треба да прави ништо против своја волја.

Но, еве неколку работи кои мажите ги сакаат кога жените ги прават и кои ги гледаат како мал доказ за љубовта:
1. Покажете дека ви треба. Иако модерните жени сакаат да ја покажуваат својата независност, мажите сепак сакаат да се сметаат за посилни врски и сакаат да бидат при рака. Ако жената целосно ја игнорира неговата желба и потреба, големи се шансите да му ја наруши машкоста.

Мажите се свесни дека од нив се очекува да бидат силни, заштитнички и подготвени да се жртвуваат за својата сопруга и многумина се подготвени да го сторат тоа. А вие, не мора се да правите сами – дозволете партнерот да ви помогне и да ви олесни.

2. Позитивност. Животот е многу полесен кога покрај нас имаме некој кој не ги сфаќа сите работи премногу сериозно.

Проблемите, грижите и неволјите полесно се надминуваат кога покрај вас има некој позитивен и некој кој не ги влошува работите со својата негативност.
3. Желба за грижа. Жената не е должна да биде домаќинка, а не е должна да трча по дома или да мие и чисти по мажот

Но, еден од начините на кои жената изразува љубов е преку грижата. Кога го чистите вашиот заеднички дом, кога подготвувате оброк за членовите на семејството, кога се грижите за нив – тоа е љубов кон мажите.