Жената останала во солзи откако открила дека нејзиното семејно наследство вреди многу повеќе отколку што очекувала

Замислете да откриете скриено богатство кое било во вашиот дом! Тоа е сценарио за кое многумина сонуваат, но приказната на оваа жена е навистина реална. Нејзината приказна започнува многу генерации пред неа.

Нејзиниот дедо поседувал книга Bellows Falls која содржела христијански песни. Оваа книга е една од првите што е отпечатена во 1844 година. Она што го дозна за таа книга целосно и го промени животот.

Таа знаеше дека нејзината баба е многу религиозна и само ја наследи оваа книга од неа. Она што не го знаела е дека книгата била печатена дури 104 години пред нејзината баба да ја добие. Ова значеше дека книгата е многу постара отколку што таа мислеше.

Таа решила да ја донесе книгата во Солт Лејк Сити за Кен Сандерс да може да ја оцени и да и каже колку навистина вреди книгата. Кен прво ѝ објаснил колку книга има историја за неа и колку е важна. Тој, исто така, ѝ рекол дека тоа е една од првите верзии на таа книга што некогаш била испечатена.

Погледнете колку вреди оваа стара книга во ова видео и споделете ја со вашите пријатели: