Жената чистела во моментот кога сфатила дека нејзиниот сопруг ја решил мистеријата што ја прогонувала 15 години

Ретко кој накит ѝ е важен на жената како свршеничкиот прстен. Додека венчален прстен кој исто така е суштински ја претставува иднината на бракот во кој мажот и жената се заколнале на верност и поддршка на партнерот, вереничкиот прстен е потсетник на тој најромантичен период од врската.

Првите денови, недели и месеци од врската се посебни затоа што сè е ново и убаво за вас. Невозможно е да се врати тоа чувство во тој период, а особено е тешко да се врати тој магичен момент кога саканата личност ќе клекне и ќе ве изненади со веренички прстен. Не е важно дали дијамантот на него е голем или мал, дали прстенот воопшто има дијамант, важно е тој момент кој секогаш ќе го паметите.

Затоа е разбирливо дека Кеј била навистина уништена кога го изгубила вереничкиот прстен. Таа го пребара секој дел од нејзиниот дом, но тој не се појави. Петнаесет години подоцна, нејзиниот сопруг Дејв пронашол кутија во форма на срце со прстен внатре.

Знаеше дека неговата сопруга ќе биде пресреќна поради тоа. Нивната ќерка Лејси го снимила моментот кога Дејвид повторно клекнал на колена и ја запросил сопругата. Навистина неверојатна приказна.