Жената ја однела храната во паркот, а таму сретнала мајка бездомничка

Жената однела 11 чинии полни со домашна храна во паркот за да ги нахрани бездомниците, а потоа сретнала расплакана мајка на три деца која му се молела на Бога за храна. Едно прекрасно добро дело започна во кујната во Алабама. Ким Колвин живее во Алабама, таа е обична жена која готви обични оброци во својата обична кујна – поради што заврши во солзи.

Нејзината приказна започнува кога почувствувала желба за добар домашен оброк. Поточно, јадела печено месо, зеленчук, пченкарен леб и тестенини со сирење. Обично била презафатена за да подготви такво јадење, но решила да одвои време тој ден да го подготви. Таа се фрли на готвење за на крајот да сфати дека направила премногу за една личност.

„Откако моите момчиња пораснаа, живеам сама“, вели таа. „Не сум навикната да готвам за една личност“. Следниот ден почувствувала голема желба да ја сподели својата гозба со бездомниците во нејзината заедница. Ја загреа храната и отиде во блискиот парк обидувајќи се да стигне до зајдисонце.

Со себе имала 11 чинии полни со вкусна домашна храна. Кога дошла во паркот му подарила една чинија на човекот. Продолжила да оди и видела жена како седи покрај белведер со нејзините три деца.

Една девојка ја забележала Ким и ја повлекла нејзината мајка за панталоните. Мајката бездомник го крена погледот со солзи во очите. Немаше пари, немаше каде да оди и постојано се молеше Бог да и даде барем малку храна на неа и на нејзините деца. Во тој момент и пријде Ким. Мајката беше многу трогната – Бог одговори на нејзината молитва.

Ким реши да го сними својот преглед на настанот само неколку моменти подоцна.
Таа му благодари на Бога што ја стави на вистинското место во вистинско време. „Кога ги видов солзите на нејзиното лице и благодарноста… Бев обземен од чувства“, рече таа во солзи, „Бев само дома.“ Тоа не ми падна на памет. Бог го стави во моето срце… Да не ја фрлам целата таа храна“.

„Сега знам дека Бог постои“, рече таа. Ким беше вистински благослов за тоа гладно семејство, а сето тоа се случи затоа што го слушаше малиот глас во нејзиното срце кој и велеше секогаш да споделува.