Жената ја собрал возач на Uber – немала поим што ќе се случи понатаму

Жената која била на моминската вечер ја собрал возач на Uber. Немала поим дека оваа средба ќе и го промени животот по девет месеци. Дерек Нортенсколд е воен офицер кој решил да вози за Uber додека го чекал своето следно патување. Тоа би било само привремено и ќе му даде работа додека повторно не биде повикан од војска.

Но, тој не знаеше дека неговиот живот ќе се промени со еден повик кој ќе му каже дека треба да го земе тимот од една моминска вечер. Тој немаше поим каква низа настани ќе се развијат. Хедер Нелсон беше една од девојките од моминската вечер. Поради гадење додека возела, таа решила да седне на предното седиште во такси и набрзо таа и Дерек разговарале, се смееле, па дури и флертувале.

Дерек остана професионален во текот на целото возење, а кога стигнаа на својата дестинација се прости од Хедер. Тој не ја праша за нејзиниот телефонски број, иако беше заинтересиран за неа. Како и повеќето возења со такси, Дерек мислел дека приказната застанала тука, но 9 месеци подоцна сфатил дека погрешил. После долги 9 месеци и Дерек и Хедер заборавија еден на друг, мислеа дека никогаш повеќе нема да се сретнат. Така беше се додека Дерек не влезе во ресторан за брза храна, кога русокоса девојка му го привлече вниманието. Тоа беше Хедер.

Не можеме да знаеме каде ќе не најде Љубовта
Знаеше дека не може да дозволи приликата да излезе од контрола, па и пријде на Хедер и ја праша: „Дали си земала Uber такси од моминска вечер?“ Хедер го погледна сомнително. Одеднаш се сети на него и Дерек се понуди да се напие. Хедер се согласила без да се сомнева дека неговиот повик ќе ги доведе до убава љубовна приказна.

Таа на крајот се омажи за него и тоа доведе до приказната во видеото, што уште еднаш докажува дека не можеме да знаеме каде ќе не најде сета љубов.