Жена која наполнила 97 години решила да се почести со трактор за роденден

Жена од Масачусетс која наполни 97 години пронашла уникатен начин да се почести за својот роденден. Купила трактор од Џон Дир! Работата на отворено е релаксирачка, а свежо исечениот тревник е една од најпотценетите радости во животот. Тоа е знак на завршена работа, а плодовите на трудот се видливи за сите. Косењето и работата надвор, генерално, исто така обезбедува моментално бегство од сите други стресни фактори и грижи.

Мари Ериксон ја знае радоста на косењето трева. Всушност, таа толку многу ужива што жителот на Масачусетс го прави тоа секој ден. Високата, непоколеблива трева или плевелите кои не се контролираат, немаат шанса во дворот на Марија! Секој ден сум на тој трактор, без разлика дали тревата треба да се сече или не“, изјави Мари.

А сега, 97-годишната девојка секој ден си го коси дворот со подарок што сама си го купила за нејзиниот неодамнешен роденден.Посебна роденденска желба за 97-та година За да го прослави својот 97-ми роденден во мај, Мари знаела што сака. Таа купила косилка Џон Дир од 5.000 долари која ја платила во готово.

Тоа беше нешто за што Мари штедеше повеќе од една година, броејќи си ги парите секој месец, рече таа. Мари се убедила да го направи скапото купување, сеќавајќи се дека парите нема да и бидат многу од корист откако ќе замине од оваа земја.

„Реков, мислам дека вредам сите овие години и нема да ги носам парите со себе“, изјави Мари. „Ќе го оставам настрана. Ќе го потрошам“.

Мари исто така додаде дека косењето на нејзиниот двор од 2,5 хектари и помага да остане зафатена. Покрај тоа, Мари напоменала дека не ужива во домашните обврски.

Каков одличен пример за некој кој одбива да дозволи возраста да ја спречи да го прави она што го сака