Жена на скијање ја изгубила бурмата! Ја пронашле после 27 години 4000 километри подалеку од каде што била! Еве каде била

Мелиса Де Ла Мар и Џим Гибсон од американскиот град Портланд се венчаа во 1991 година. Отишле на скијање во Орегон, а Мелиса токму таму го изгубила венчалниот прстен.

Бурмата имала посебна вредност, бидејќи и припаѓала на мајката на нејзиниот сопруг, пред Мелис да ја добие на подарок. Мелис добила повик, а жената на телефон ја прашала дали го изгубила прстенот.

Да, пред триесет години – рече Мелис. Се испостави дека нејзиниот венчален прстен бил пронајден на 2.500 милји (околу 4.000 километри) подалеку во американската држава Алабама.

Жената која и го пронашла прстенот е Хедер Ленгли, сопственичка на продавница за накит.

Хедер рекла дека еден ден во нејзиниот бар дошол маж кој рекол дека пронашол бурма 27 години пред тоа, додека работел на скијачка патека. Цело време ја чуваше.

Leave a Reply

Your email address will not be published.