Жена пронашла бубачка во дворот чија убавина ја маѓепсала

Жената излегла во својот двор каде затекнала бубачка која ја маѓепсала со својата убавина. Бубачката беше на грмушка од лаванда. Најдоброто нешто кога имате градина е можноста да видите разни чуда и суштества во природата. Во зависност од тоа каде живеете, можете да слушнете како пчели, бубачки и разни животни се движат околу вас и испуштаат посебни звуци. Маргарет Невил е многу среќна бидејќи нејзиниот двор во Јужна Африка е полн со диви животни. Секој пат кога Маргарет шета низ нејзината земја открива нешто ново. Но, еден ден видела бубачка која била толку необична што морала да ја забележи.

Бубачката беше на грмушка од лаванда. Изгледаше како нешто што е можно само во филмот. Ако некој речеше дека е вонземјанин, Маргарет ќе му поверуваше. Бубачката имаше завиткан отпечаток на грбот, бели и зелени ознаки и нешто идентично на цветните ливчиња се протегаше низ целиот долен дел од телото. Не е потребен експерт за да се заклучи дека оваа буба е експерт за камуфлажа. Изгледаше дека не можеше да боде, па Маргарет ја зеде на прст. Успеала и да ја фотографира пред да ја врати во грмушката.

Таа сподели слики на интернет за да открие за каква буба се работи. Се покажа дека е богомолка која живее на цветни растенија. Маргарет ќе се враќаше во таа грмушка секој ден цел месец и таму ќе ја пречека таа бубачка. Маргарет ја нарече Мис Фрили панталони. Еден ден Маргарет откри дека можеби е дама. Со неа беше богомолката. Единствената лоша работа во врска со ова е што г-ѓа Frilly Pants може да стане вдовица бидејќи женските богомолки често ги јадат своите мажјаци по парењето. Да, изгледа многу морбидно, но тоа е сосема нормално во светот на богомолките.

Истражувањата покажаа дека изедените мажјаци пренесувале речиси 89% од своите аминокиселини на женките откако ќе ги изедат женките, а оние кои ја преживеале оваа „љубовна средба“ префрлиле само 25% од аминокиселините. Носењето што е можно повеќе аминокиселини од мажјаци до женка гарантира дека потомството е силно и ги добива сите хранливи материи потребни за развој. За жал, овие хранливи материи се наоѓаат кај мажите.

Но, да не се задржуваме на морбидното. Погледнете го видеото за да се уверите во убавината на ова неверојатно животно.