Жените кои долго време остануваат сами, на крајот ќе бидат…

Жените кои долго време остануваат сами на крајот се најсреќни. Тие на крајот се најсреќни затоа што научиле да се чувствуваат удобно во својата осаменост, пишува каталогот Thought. Тие се способни да ја поминат ноќта сами во кревет, а сепак цврсто да спијат. Тие можат да одат на шопинг без да се чувствуваат чудно бидејќи немаат со кого да го споделат тоа искуство. Тие прифаќаат да бидат сами.

Тие се најсреќни на крајот, бидејќи имаат време да се фокусираат на себе, да се однесуваат себично, да сфатат што навистина им е важно. Тие остануваат во контакт со своите пријатели наместо да се оддалечат. Тие ги следат своите соништа наместо да остават да исчезнат. Тие се победниците. Посветен и страствен. И никој не може да ги оттргне од нивните цели.

Тие на крајот се најсреќни затоа што ја негувале својата независност. Имаат доволно пари за да платат кирија и доволно знаење за да се грижат за себе. Тие можат да се справат со се. Тие импровизираат. Интелигентни жени со средства да си го исполнат животот. Тие на крајот се најсреќни затоа што сфаќаат дека љубовта не треба да биде центарот на универзумот.

Тоа не е единственото нешто што им е на ум, причина да се разбудат наутро и да излезат навечер. Наместо да ги прогонуваат мажите, тие ги следат нивните надежи и соништа. Во потрага по иднината знаат дека заслужуваат.

Жените кои се оставени сами на долги временски периоди не се загрижени дали ќе останат сами толку долго, бидејќи се навикнуваат да живеат така. Не ги загрижува фактот дека можеби никогаш нема да се омажат за некого. Во ред е секогаш да живеат сами. Тие ја поздравуваат тишината. Тие се доволно силни не само да се справат со тоа – туку и да уживаат.

И ако најдат некој, тоа ќе биде некој што ги турка напред. Некој што ги поттикнува да се борат, а не некој што им вели да се предадат и тој да биде задолжен за се. Тоа ќе биде некој кој ќе биде среќен да има свој живот, свои планови и никогаш да не ги жртвува тие работи за љубов.

Овие жени никогаш нема да го изгубат чувството за индивидуалност. Тие никогаш нема да дозволат да се стопат нивните надежи и соништа за да се приспособат на личноста што ја запознале.

Тие ќе бидат со некој што ги прави уште посилни отколку што се веќе. Некој што ги прави уште посреќни отколку што се веќе – иако се прилично среќни на почетокот.