ЖИВЕАМ ВО ГЕРМАНИЈА И ЗАРАБОТУВАМ НАД 3 ИЛЈАДИ ЕВРА СЕКОЈ МЕСЕЦ,А РАБОТАМ КАКО ..

АКО НЕКОГАШ СТЕ се запрашале КАКО Е ДА ЖИВЕЕТЕ ВО ГЕРМАНИЈА, ОВАА ДЕВОЈКА ОДЛУЧИ СВОЕТО ИСКУСТВО ДА ВИ ГО ПРЕНЕСИ СО ПИШУВАЊЕ. ПРОЧИТАЈТЕ ШТО ТАА КАЖУВА ЗА ТОА.ПРЕПОРАЧУВАМЕ

Роден сум во Кавадарци, таму живеев долго време, работев во пекара за плата од 12 000ден, која не беше редовна, едвај издржав, а од таа плата едвај си купував основни работи, а божем не ни сонуваат за штедење.

Во суштина, трошоците беа за комуналии и храна, а немаше што да се заштеди. И после таа долга мака и борба решив сертификатот да го положам во Добој кај сестра ми, за да можам да работам како медицинска сестра во Германија, причина за тоа беше огласот во кој напиша сестра ми дека им недостасуваат медицински сестри, изјавила оваа девојка. која е била искрена.

Таа додаде дека за 2години во Германија успеала да заштеди пари со тоа што купила помал стан во Кавадарци и автомобил. А за Македонија вели дека е убава земја, но дека воопшто не ги исполнува основните егзистенцијални услови за живот.

Сега нè интересира дали сте го прочитале овој текст и што конкретно мислите за животот во Германија, дали се е баснословно како што се кажува или не, дали верувате во тоа што го зборуваат, драги наши, бидете искрени со нас. Дали е можно навистина да има мед и млеко како што велат или не? Ви благодариме што не следевте, тука сме да се дружиме заедно, ви благодариме што не следевте како и многу пати досега.