ЖИВЕЕЛ ДУРИ 256 ГОДИНИ: Се женел 23 пати, има над 200 деца, а еве што рекол пред да почини! (ВИДЕО)

Неверојатно! Една од интересните приказни е поврзана со Ли Чинг Јуен од градот Каосиунг, во кинеската провинција Шечван, кој живеел неверојатни 256 години. Имено, доказите за долговечноста на Ли Чинг Јуен се наоѓаат на страниците на Њујорк Тајмс од 1933 година, според чие пишување докази пронашол професорот Ченгду од Универзитетот Ву Чунг Че. Овој доказ наведува дека кинеската империјална влада му го честитала 150-тиот роденден на Ли Кинг Ју во 1827 година и дека истиот документ од 1877 година бил пронајден во кој му го честитал неговиот 200-ти роденден и каде многу негови сограѓани сведочат за неговата долговечност.

Според пронајдените сведоштва Во архивите на кинеската влада и медиумите, Ли Кинг Јуен ја започнал својата кариера како билкар кога имал само 10 години, кога собирал и проучувал растенија за долговечност и моќ и ги применувал нивните придобивки за себе. Цели 40 години преживеал од растенија како линзи, гоџи бобинки, див женшен, готу кола и многу други, додека редовно пиел вино од ориз. На 71-годишна возраст, во 1749 година, тој се приклучил на кинеската војска, каде што предавал боречки вештини. Се оженил 23 пати и имал над 200 деца.

Научил и да чита и пишува кога имал 10 години, а потоа тргнал на патувања во Канза, Шанкси, Тибет, Анам, Сијам и Манџурија, собирајќи и проучувајќи растенија. Во првите 100 години тој го правеше тоа, а потоа се префрли на продажба на растенија што другите ќе ги собираат.

Според еден од потомците на Ли, постоел дури и постар човек, кој живеел дури 500 години и кој го научил Ли на техниките на Чи Кунг, кој се користи во кинеската медицина и ги координира различните шеми на дишење со различни физички ставови и движења на телото. .

На својата смртна постела, на 6 мај 1933 година, Ли кажал едноставна реченица: „Направив се што можев за овој свет.