Забележа нешто на подот од дневната соба, немаше поим што ќе открие

Додека истражувал нешто необично на подот во дневната соба, Колин Стир открил средновековно добро под неговиот дом во Плимут, Англија. Навистина неверојатно! Колин го пронашол тој средновековен бунар во својата дневна соба од пред 30 години. Тој вели дека почнал да го ископува пред 11 години. Ископа околу пет метри, но сè уште се обидува да стигне до дното. Тој верува дека го чекаат уште 2 метри копање.

Колин се прашуваше кога е направен тој бунар и која е неговата намена. Тој би сакал да најде нешто што укажува на неговата точна возраст. Колин користел мапи на областа за да види дали можеби станува збор за пумпа. Тој вели дека многу бунари се евидентирани на картите, но не и тој.

Не само што се обидува да дојде до дното на бунарот, туку се обидува и да ја открие историјата. Рекол и дека неговата сопруга не е претерано воодушевена од бунарот во дневната соба, но го поддржува. Колин направи и табла за отворање и затворање на бунарот.

Вели дека е археолог аматер. Нашол и стар прстен и стара паричка. Тој има и парче дрво на кое би сакал да ја одреди точната возраст. Тој мисли дека е од средновековно време поради шалварот од мечот што го нашол. Сè е покриено со превез од тајни кои се исклучително интересни.