Заборавените пирамиди: Речиси никој не знае за нив

Високи се помеѓу шест и 30 метри. Тие имаат бази и станици, а изградени се помеѓу 720 и 300 години пред нашата ера.

Откако ќе ги обиколите египетските пирамиди, ќе го завршите крстарењето по Нил, па тогаш следува препуштање на уживањето во речиси непознатите пирамиди во Судан.

Суданските пирамиди се преубави поради својата историја, структура и убавина.

Ќе можете потполно да уживате во нивната глетка бидејќи престолнината речиси и да е празна.Влезовите на пирамидите се свртени кон исток како знак на поздрав на изгревањето на сонцето.

Стилот на градење е набиски, и на нив има декоративни елементи инспирирани од уметноста на Египет, античка Грција и Рим поради што често се претставени и реликвии кои се наоѓаат на листата на УНЕСКО.

Во продолжение погледнете го видеото: