ЗАДОЛЖИТЕЛНО ДА ГО ПОГЛЕДНЕТЕ ВИДЕО: Ученици од глина направија автомобил Бугати

Глината беше прецизно извајана и полирана. Со оглед на тоа што би сакале да поседуваат луксузно возило и веројатно цената им е пречка, нашле оригинален начин да го „добијат“.

Студенти од Виетнам, кои се големи љубители на четири тркала, решија да направат реплика на автомобил Бугати користејќи глина од локално потекло, за што им требаше една година да го завршат.

Со оглед на тоа што би сакале да поседуваат луксузно возило и веројатно цената им е пречка, нашле оригинален начин да го „добијат“. На видеото кое стана вирално на социјалните мрежи, може да се види вешта група млади кои прават рамка за автомобил. Тие ставаат глина над нешто што изгледа како пластичен лим и конструкција на цевки.

Глината беше прецизно издлабена и полирана. Потоа го покриле глинениот дел со слој кој изгледа како мешавина од фиберглас. Откако го поставија фибергласот, т.е. фиберглас, тие ја рафинираа глината додека не ја добијат надворешноста на автомобилот Bugatti Chiron

Група млади луѓе потоа работеа на изработка на шасија во која се вградуваат моторот и други важни делови. Шасијата е вградена во надворешната рамка на Bugatti.