Заминале на меден месец кога таму била и свекрвата – Не можите ни да замислите што направила невестата кога ја здогледала

За тоа што направила невестата кога ја видела ќе се зборува уште долго Идните младенци, логично, со нетрпение го очекуваат престојниот период што ќе го поминат заедно, планирајќи го својот меден месец и сакаат да го поминат подалеку од стрес и обврски. Сепак, еден 33-годишен маж сподели многу чудно искуство на Редит. На сите им е позната приказната дека свекрвата и снаата некако не се согласуваат, од самиот почеток нивната врска беше осудена на пропаст, но треба да им се даде шанса на двете.

Можеби ќе се заљубат. Меѓутоа, еден Италијанец ги преминал сите граници со тоа што ја одвел мајка си на меден месец! Триесет и тригодишната Италијанка Маријана едвај дочека да биде ослободена и да се раздели од мајката на нејзиниот сопруг по свадбената церемонија во Католичката црква во Рим. Италијанците се исклучително приврзани за своите мајки, па не е чудно што Маријана сака да „побегне“ од својата свекрва.

Но, меден месец беше сè освен меден месец. Нејзиниот сопруг Стефано тајно резервирал престој за мајка си на истото место, па дури и во истиот хотел Париз со пет ѕвезди. Замислете го само шокот на лицето на Маријана кога ја виде свекрвата како ги чека во салата. Сигурно не очекуваше ваква реакција Веројатно мислевте дека има расправија, но Маријана направи подрастичен потег. Таа се сврте, купи карта и се врати дома. Неколку дена подоцна, таа поднесе барање за развод.

Според изворите, адвокатот на Маријана изјавил дека неговиот клиент сака развод бидејќи нејзиниот сопруг е премногу приврзан за неговата мајка. Свекрвата и онака живеела веднаш до нив и веќе работите биле напнати бидејќи постојано била во нивната куќа, но водата ја прелила чашата кога се согласила да оди на меден месец со синот и снаата.

Адвокатот рече дека Маријана го напуштила сопругот по еден месец брак и сега живее сама во Неапол